Internetes ár: 0 Ft

Termékajánló

Hírlevél

TOP termékek

Szavazás

Önnek elég áttekinthető-e áruházunk kínálata?
Igen, könnyen eligazodom.
Csak a keresőt használom.
Nehezen találom meg a kapcsolódó termékeket.

Termék részletekBerlin utcáin - Köztéri sétafirkák *K

Berlin utcáin - Köztéri sétafirkák  *K

Termék internetes ára
2 600 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
300 g/db
Rövid leírás a termékről
útikalauz
112 oldal

kiadva: 2009
Kalligram Kiadó
A termék tulajdonságai
A szürke Berlin a múlté, Európa "kispolgára" modern, ötletektől színes fővárossá vált. Erre - az útikönyveken kívül - újabb bizonyíték az Ünnepi Könyvhétre időzített kötet, melyben Sausic Attila a német világváros egy sajátos szeletét tárja a hazai olvasóközönség elé.

Berlin utcáin sétálva jó újságírói vénával kommentálja a város köztéri szobrait, plasztikáit, objektjeit, olykor épületeit. Kereken ötven alkotást foglalt kötetébe, s természetesen nem megy el szó nélkül az általuk megidézett történelem mellett sem.

Az egy-egy teljes oldalt kitöltő színes fotók mellett a rövid - ugyancsak egy oldalas - szövegek igen informatívak, s jócskán tartogatnak meglepetéseket. Marx és Engels alakja, az NDK-s fel maradványa már önmagában is beszédes, mégis érdemes elolvasni a szerző értelmezését, melybe érdekes történetek és hazai emlékek fonódnak.

Így fordulhat elő, hogy a Gorgóhoz a józsefvárosi házak hulló vakolata társul, a treptow-i szovjet katonához Osztyapenko és Lajka kutya, ilyenformán tartozik ide, hogy Tolnai Ottó rózsaszín flamingóvá varázsolta a berlini utcák felett ívelő csővezetékeket, s az is hogy az apából végül fűtő lesz a tempelhofi rendező pályaudvaron.

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!