Internetes ár: 0 Ft

Termékajánló

Hírlevél

TOP termékek

Szavazás

Önnek elég áttekinthető-e áruházunk kínálata?
Igen, könnyen eligazodom.
Csak a keresőt használom.
Nehezen találom meg a kapcsolódó termékeket.

Termék részletekMálta - Útikönyv.com

Málta - Útikönyv.com

Termék internetes ára
4 999 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
260 g/db
Rövid leírás a termékről
útikönyv

238 oldal, színes fotókkal, külön térképpel
méret: 130 x 200
Tábla és Penna Könyvkiadó
A termék tulajdonságai
A Földközi-tenger közepén, Szicília és Afrika között fekvő Málta kis mérete ellenére változatos élményt nyújt az utazóknak. Piramisoknál is régebbi templomromok, középkori paloták, szűk utcák és hatalmas katedrálisok őrzik a három lakott szigetből álló ország (Málta, a kisebb Gozo és a még kisebb Comino) gazdag múltjának emlékeit. Sok olyan kis múzeuma is van, amelyről kevesen tudnak, pedig ezek legalább annyi érdekességet nyújtanak, mint a csoportok által tömegesen látogatott helyek. A tenger apró öblei és sziklákkal szabdalt partszakaszai szintén sok szépséget és örömöt rejtenek. A búvárkodni szeretők számára ez az egyik legjobb hely a Földközi-tenger térségében. Ne keressünk viszont több kilométer hosszú, finom homokos, pálmafás strandokat - ilyenek nincsenek Máltán.

Málta sűrűn beépített ország. A középkor végén sok szép reneszánsz és barokk palota épült, díszes homlokzatokkal és látványos belső díszítésekkel, mai arcát azonban - kicsit az arab városokra emlékeztetően - a modern építésű, lapos tetős, kívülről dísztelen, belül hűs házak határozzák meg. Mdina palotái, Valletta hangulatos utcái vagy Gozo szép tájai mind felejthetetle nélményt nyújtanak az utazóknak. Egy biztos: nagyon megéri felfedezni ezt azországot.

Máltát történelme során sokféle hatás érte. Jártak itt a rómaiak, a bizánciak, az arabok, később a franciák és az angolok is, de arculatára a legnagyobb hatással az 1530-tól kétszázhatvannyolc éven át Máltán székelő lovagok voltak. A Jeruzsálemi Szent János-lovagrend - amelynek eredeti feladata a Jeruzsálem felé tartó zarándokok gyógyítása volt - fantasztikus palotákat és erődöket hagyott az utókorra. Szembetűnő még a szigetet 1800 és 1964 között uraló britek hatása is az élet minden területére.

A látogatóban mély nyomot hagy, hogy a helyiek - akik mind anyanyelvi szinten beszélnek angolul - mennyire kedvesek. Itt még elvétve sem találni túl rámenős boltost vagy tisztességtelen pincért. A máltaiak nagyon vigyáznak arra, hogy minden vendégük jól érezze magát.

Ebben az országban a kevés pénzből utazók is megtalálhatják a számításukat. Az olcsó vendégházak barátságosak, és sokszor jobb helyen is vannak, mint a drága szállodák. Az étkezésre sem kell feltétlenül sok pénzt költeni. Visszafogottan költekezve már szállással együtt napi 10 máltai fontból (6000 forintból) jól érezhetjük magunkat. Fontos tudnivaló, hogy a múzeumok nagy részébe a diákok és a 65 éven felüliek ingyen léphetnek be.Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!