Internetes ár: 0 Ft

Termékajánló

Hírlevél

TOP termékek

Szavazás

Önnek elég áttekinthető-e áruházunk kínálata?
Igen, könnyen eligazodom.
Csak a keresőt használom.
Nehezen találom meg a kapcsolódó termékeket.

Termék részletekUtah - Merhavia

Utah - Merhavia

Termék internetes ára
4 600 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
630 g/db
Rövid leírás a termékről
útikönyv (fűzött album)

96 oldal
méret: 195 x 260
Merhavia Kiadó

A termék tulajdonságai
Kevés hely van a Földön, ahol olyanI látványos és jellegzetes táj várná az utazókat, mint Utahban. Háromféle domborzati típus ad itt találkát egymásnak A Sziklás-hegységben alpesi jellegű csúcsokra kapaszkodhatunk fel, a Nagy-medencében napégette völgyeken és szürkés fűvel benőtt legelőkön hajthatunk keresztül, a Colorado-fennsíkon pedig zegzugos kanyonok, természetes kőhidak és vörös kőzet alkotta platókközött csodálhatjuk a természet varázslatos szépségét.

Az itteni sziklákból pontosan kiolvasható Utah keletkezésének szél és víz által megírt története. Jóval a történelem hajnala előtt a Föld belsejéből feltörő gigászi erők hatására hegyek és fennsíkok emelkedtek ki a felszínből Az erózió ezekből a nyersanyagokból vájta ki és formálta a ma itt látható bizarr alakzatokat, sziklákon egyensúlyozó kőtömböket és kőíveket, oszlopokat és kőtemplomokat. Valóságos amfiteátrumokat és mély kanyonokat hozott létre, amelyek sziklarétegeiben mind a tizenhárom geológiai korszak nyomai felfedezhetők (nagyon kevés ilyen hely van a Földön, még az arizonai Grand Canyon sem tartozik közéjük). Bármerre is járunk Utahban, a természet folyton elgondolkodásra és ámulatra késztet.

Ehhez a valóban különös természeti környezethez társul a vidék nem kevésbé különös emberi történelme. Mivel Utahban alig akad víz, azt gondolhatnánk, hogy az 1800-as évek új otthont kereső pionírjai nagy ívben elkerülték. Ennek ellenére a Jézus Krisztus Ítéletnapi Szentjeinek Egyháza hívei, vagyis a mormonok közül több ezren ezen az új "Igéretföldjén" kerestek menedéket a vallási üldöztetés elől. A Brigham Young vezetésével 1847-ben érkezett mormonok városokat és farmokat hoztak létre a Wasatch-hegység nyugati lejtőjén. Legfontosabb településük, Salt Lake City mára olyan metropolisszá vált, amely kulturális értékei és a természeti látnivalók közelsége miatt is a turisták kedvelt célpontjának számít.
ISBN
9 789 639 172 302

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!